Založ si blog

Online svet

Aj vy si niekedy pripadáte, akoby  ste boli z inej planéty, keď náhodou neťukáte do mobilného zariadenia? Pozriete sa okolo seba a každý jeden mladý človek je zahladený do tej modrej obrazovky. Človek ako by ani neexistoval, keď nemá sociálne siete, však?

Dnešné deti nepoznajú čo je to hrať na ulici skákanú, schovávačku. Pozriem sa von z okna paneláku na opustené ihrisko, pričom vonku je tak krásne. Kde-tu je jedno dieťa. Pýtam sa samej seba. Je toto vôbec možné? Kde sú všetky tie deti ? A čo rodičia? Prečo im to dovolia? A nejdú s nimi von? Odpoveď je jednoduchá. Chcú mať od nich pokoj, chcú si oddýchnuť. A tak pošlú deti na tablet, mobil, počítač. Nepoviem nič, keby to majú dovolené raz za deň a iba na hodinku. Aj to som veľa povedala. Pamätám si na ten deň keď som ako malá, spolu so sestrou dostala počítač. To bolo radosti.  No mama mi povedala polhodina a dosť ! Poznáte tie staré počítače, ktoré sa polhodinu len zapínali. No čo mama povedala to muselo byť ! Je to aj o tom ako si tie deti vychováte, či majú rešpekt, úctu. Ja som ten rešpekt mala a mám ho aj doteraz.

Pozrime sa len na taký facebook a instagram, čo tam môžu tie deti nájsť? Teraz chce byť každý chlapec youtuber a každé dievča blogerka.  Vytrácajú sa nám povolania ako opravár, kominár, automechanik, stolár. Vidím to tak, že tieto povolania budú  v budúcnosti aj najlepšie platení, keďže už teraz ich je pomenej.

Dnešné ženy, dievčatá sú smutné z toho ako vyzerajú. Lebo im vyskakujú na sociálnych sieťach fotografie krásnych žien bez akejkoľvek chybičky  krásy. Majú urobené prsia, zväčšené pery, vyhladené vrásky, urobené zuby a neviem čo všetko. Jasné že to chce každá. Veď sme ženy. A ženy chcú byť čo? No krásne. Ale má byť toto dnešným idolom krásy?
Ale človek by si mal  uvedomiť že to je len fotka, upravená na milión spôsobov. A že tá dokonalá žena je tiež len človek ktorý v bežnom živote vyzerá ako každá žena. Však človek neuverejní fotku, kde mu vidieť vyrážku, kde je neučesaný, neupravený. Každá žena sme niečím iným výnimočná, preto sa snažme byť sami sebou a nekopírovať niekoho iného. Buďme originálmi !

A čo dnešné vzťahy? Však človek sa už ani nedokáže normálne porozprávať aby pri tom nepozeral do telefónu. Keď ideme von, čo tak nechať tieto zariadenia doma alebo v taške, nech si od nás oddýchnu aspoň na chvíľku? A my tak budeme môcť tráviť čas v okolí tých ktorých ľúbime.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Boroďanka, vojna na Ukrajine

ONLINE: Pokračujú tuhé boje o Očeretine. Ukrajina dúfa, že americká pomoc zvráti situáciu na fronte

28.04.2024 07:15, aktualizované: 07:51

Ukrajina očakáva, že zahraničná vojenská pomoc vrátane munície a zbraní pomôže zvrátiť situáciu na frontoch v Bachmute a Avdijivke aj v iných oblastiach.

Izrael / Vojak / Armáda / Gaza /

Niektorí z rezortu diplomacie USA pochybujú o legálnom použití amerických zbraní Izraelom

28.04.2024 06:25

"Vážne znepokojenie z nedodržiavania" humanitárneho práva počas vojny v Pásme Gazy Izraelom vyjadrili štyri zložky rezortu americkej diplomacie.

Abrams, Ukrajina

Tankom Abrams sa na Ukrajine nedarí. Vyskúšajú ruskú korytnačiu taktiku?

28.04.2024 06:00

Ukrajina dostala od USA 31 tankov Abrams M1A1. O päť už prišla a ďalšie tri boli poškodené.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 1682x
Priemerná čítanosť článkov: 1682x

Autor blogu

Kategórie

Archív